• اهواز، کیانپارس، پهلوان شرقی،مجتمع سیمرغ
  •  تلفن تماس : 06133732015
  • شنبه تا پنجشنبه صبح   9:30-12:30 و 20:30-16:30

ضایعه نخاعی

ضایعه نخاعی

ضایعه نخاعی

پسر ۱۸ ساله که چهار سال پیش پس از ابتلا به یک عفونت ویروسی دچار ضایعه نخاعی شده و توانایی حرکتی هر دو دست و هر دو پا را از دست داده است. خوشبختانه با گذر زمان وضعیت حسی و حرکتی دست ها نزدیک به هفتاد درصد بهبود یافته است ولی همچنان وضعیت حسی و حرکتی پاها و تنه نیازمند یک برنامه ی جامع توانبخشی است، درمانی که به این بیماران حداکثر بازتوانی و بهبودی را می دهد، حاصل کار تیمی کارشناسان فیزیوتراپی، کاردرمانی و ارتوپدی فنی می باشد.
وظیفه اصلی طناب نخاعی در بدن انتقال پیام بین مغز و سایر قسمت های بدن است. در صورتی که به قسمتی از طناب نخاعی آسیب وارد شود، موجب بروز ضایعه نخاعی می شود.

اثرات ضایعه نخاعی به طور کلی عبارتند از:

- ضعف عضلات
- درد عصبی
- اختلال در عملکرد روده و مثانه
- اسپاستیسیته (سفتی عضلات)
- اختلال در تنفس
اثر آسیب نخاعی و میزان بروز علایم ناشی از این عارضه به میزان آسیب دیدگی و محل آن بستگی دارد
- بریس بلند متصل به کمربند یا HKAFO که در مراکز ارتوپدی فنی ساخته می شود از ارتوزهای موثر در برنامه توانبخشی حرکتی بیماران ضایعه نخاعی می باشد، این بریس برای افرادی که به هر دلیل دچار ضایعه نخاعی شده اند و توانایی کنترل حرکت تنه و اندام تحتانی را ندارند، طراحی و ساخته می شود.
با توجه به سطح ناتوانی حرکتی بیماران این بریس می تواند به یک شل لگنی یا یک کمربند کامل متصل شده و با یک جفت محور فلزی که مفصل ران را قفل می‌کند کامل شود.
- واکری که در تصویر میبینید نیز یک ‌واکر اختصاصی برای این بیماران است که با توجه به قد بیمار ساخته می شود، چرخدار بود و امکان قفل کردن توسط همراه بیمار را دارد و هنگام تمرین اگر بیمار احساس خستگی کند می‌تواند برگردد و به واکر تکیه دهد.

ضایعه نخاعی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.